Pivara Krugher i Brent osnovana je od strane familije Laoj 1991.  godine kao prva privatna pivara na prostoru tadašnje SFRJ. Osnovni objekti za proizvodnju piva napravljeni su u zadnjem delu porodičnog imanja, a flašara je dograđena par godina kasnije. Pivara se nalazi u Ritiševu, malom mestu u Banatu nadomak Vršca.

Tokom prve dve godine rada pivo je bilo dostupno samo u buradima, a nakon izgradnje flašare postalo je dostupno i u staklenoj ambalaži. Na samom početku proizvodilo se samo svetlo Lager pivo, a danas se u asortimanu nalazi sedam različitih vrsta piva od kojih su neka sezonska, a neka dostupna tokom cele godine.

Iako se tokom decenija radilo na proširenju kapaciteta, unapređivanju tehnologije i usavršavanju originalnih receptura, korišćenje kvalitetnih sirovina bez upotrebe veštačkih dodataka i surogata uvek je bilo imperativ porodice Laoj. Zavisno od vrsta piva pivara Krugher i Brent upotrebljava domaći slad iz Bačke Palanke , pšenični slad Weyermann, belgijski Cristal, kao i crni, karamel, i čokoladni slad. Što se tiče hmelja, u proizvodnji piva korišćeni su Aurora, Saaz, Barth & Sohn, Cascade, Citra, Mandarina, Golding i drugi.

Zahvaljujući savremenoj opremi zatvorenog sistema proizvodnje i spovođenju HACCP sistema bezbednosti osiguran je apsolutni kvalitet proizvoda.